Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mleko oraz cukier i Cukier Waniliowy WINIARY zagotować razem. Następnie wsypać żelatynę i wszystko razem wymieszać.
Każdą galaretkę osobno rozpuścić w 1 1/2 szklance wody i wylać je na miseczkę lub talerzyk do stężenia.
Gdy galaretki stężeją, pokroić je w kostkę. Następnie, kiedy mleko będzie ssiadłe, dodać do niego wszystkie kawałki galaretki. Tak przygotowaną masę wlać do jelita na salceson.
Odstawić do zimna, podawać pokrojone w plastry.
Wiki