Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretki truskawkowe oraz galaretkę agrestową przygotować według przepisu na opakowaniu, a następnie przelać je do miseczek.
Odstawić do lodówki do stężenia.
Gdy galaretki stężeją, rozdrobnić je widelcem. W wysokich pucharkach układać warstwami: galaretkę truskawkową, borówki, galaretkę agrestową, borówki i ponownie galaretkę truskawkową.
Galaretkę przezroczystą przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia i zalać nią deser w pucharkach.
Deser odstawić do stężenia do lodówki.
Przed podaniem deser udekorować bitą śmietaną i borówkami.