Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mango obierz i zmiksuj na mus.Dodaj serek homogenizowany.
Rozpuść 2 Galaretki Przezroczyste WINIARY w 300 ml gorącej wody i delikatnie przestudź, a następnie wymieszaj stopniowo z masą serkową.
Całość rozlej do 6 kieliszków i odstaw do lodówki na 2 godz.
Kolejne 2 Galaretki Przezroczyste rozpuść według przepisu na opakowaniu, a gdy przestygną – zalej nimi mus w kieliszkach.
Dodaj owoce (porzeczki borówki liść mięty do dekoracji) i odstaw do lodówki na 4 godz.
Zmiksuj truskawki i maliny. Galaretkę o smaku malinowym rozpuść w 200 ml gorącej wody, a gdy przestygnie – wymieszaj ją z musem truskawkowo-malinowym, po czym tak przygotowaną masą dopełnij kieliszki.
Odstaw na 2 godz. do lodówki.
Gotowe desery udekoruj bezami, orzechami lub granolą – według uznania.