Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
<b>Galaretka w limonce z miętą:</b> Limonkę przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotuj galaretkę w 400 ml wody,a kiedy już będzie odpowiednio rozpuszczona dodaj listki mięty i ostudź.
Wystudzoną płynną galaretkę przelej do połówek limonek i odstaw do lodówki do stężenia.
Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.
<b>Galaretka w pomarańczy:</b> Pomarańcze przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotowuj galaretkę w 400 ml wody i kiedy już będzie odpowiednio rozpuszczona, odstaw do wystudzenia. Wystudzoną płynną galaretkę wymieszaj z pestkami z granatu i przelej do połówek pomarańczy.
Odstaw do lodówki do stężenia. Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.
Z miąższu limonek i pomarańczy możesz przygotować orzeźwiającą lemoniadę. Zalej owoce wodą mineralną, dodaj miętę, lód i odrobinę syropu cukrowego lub miodu.