Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Każdą z galaretek WINIARY rozpuść oddzielnie w 500 ml gorącej wody i pozostaw do wystudzenia, ale nie do zastygnięcia.
Truskawki do galaretki poziomkowej pokrój w ćwiartki.
Truskawki i brzoskwinie do galaretki pomarańczowej pokrój w plasterki, a mango obierz i pokrój w drobną kostkę.
Winogrona do galaretki agrestowej pokrój na połówki. Natomiast kiwi najpierw pokrój w ćwierćplasterki, a następnie gotuj we wrzątku z cukrem przez 2-3 minuty, ponieważ surowe kiwi sprawi, że galaretka z jego dodatkiem nie zastygnie.
Woreczki napełnij odpowiednią mieszanką owoców – po 8 porcji do każdego smaku galaretki. Do woreczków przeznaczonych dla galaretki poziomkowej i agrestowej dodaj również listki świeżej mięty.
Zalewaj porcje owoców ostudzoną galaretką w odpowiednim smaku i mocno zawiązuj każdy woreczek ozdobnym sznurkiem.
Wszystkie woreczki włóż do lodówki na minimum 3 godziny, aby galaretki stężały.
Kamila