Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Trzy galaretki rozpuścić w 1 i1/2 szklanki wody.
Odstawić do stężenia.
Galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i odstawić by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem odstawić, dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
Do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.
Dać do lodówki do stężenia.
Rozpuścić ostatnią galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek.