Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj dwie Galaretki smak Arbuzada WINIARY wg przepisu na opakowaniu i odstaw do czasu, aż lekko stężeją.
Przygotuj mus z kiwi – zblenduj kiwi z cukrem i sokiem z limonki. Mus nałóż po równo do 4 szklanek (proporcje składników wyliczone są do szklanek o pojemności 280 ml).
Następnie do każdej szklanki nałóż po 1 łyżce (30 g) jogurtu greckiego. Wygładź warstwę i wstaw desery do lodówki.
Lekko stężałą galaretkę (zanim podczas mieszania zaczną pojawiać się grudki) ostrożnie przełóż do każdej ze szklanek.
Możesz użyć czekoladowych groszków, imitując pestki arbuza. Rozmieść je w galaretce za pomocą np. patyczka do szaszłyków.
Deser ponownie odstaw do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki.
Przed podaniem udekoruj go kuleczkami wyciętymi ze świeżego arbuza. Jeśli nie masz specjalnej łyżki do ich wycięcia, możesz pokroić arbuz w kostki.
Dodatkowo możesz udekorować deser listkami świeżej mięty.