Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj poczwórną porcję galaretki według instrukcji na opakowaniu. Poczekaj, aż ostygnie.
Formę posmaruj cienką warstwą tłuszczu lub wyłóż folią spożywczą.
Wlej galaretkę do tortownicy o odpowiedniej pojemności.
Poczekaj, aż całość się zetnie (najlepiej w lodówce 3-4 h).
Wyciągnij z formy, potnij nożem w dowolne kształty.
Udekoruj bitą śmietaną i owocami.
Formy silikonowe należy zawsze natłuszczać. Galaretkę najlepiej ciąć gorącym nożem. Możesz włożyć owoce do środka. Jeśli chcesz, by „lewitowały” w galaretce, zalewaj ja warstwami.