Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wieprzowinę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Kapustę kiszoną odsącz.
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostki ok. 2x2 cm.
W garnku żaroodpornym rozgrzej olej. Podsmaż na tym mięso, cebulę i boczek w kostkach. Dodaj kapustę kiszoną i kostki ziemniaków, podsmaż.
Dolej 300 ml wody i wsyp POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 35 minut.
Z pieczywa tostowego usuń skórkę, pieczywo pokrój w kostkę.
Kostką i serem posyp potrawę i zapiekaj w piekarniku przez około 10 minut (termoobieg 170°C).