Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Możesz przygotować gruszki i jabłka do zupy na wiele sposobów, nie tylko w zupach owocowych! Zobacz przepisy:
Owoce myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki, usuwając gniazda nasienne.
Zalewamy owoce wodą (nie za dużo, tak aby przykryć owoce), gotujemy do miękkości ze szczyptą szafranu i kawałkiem kory cynamonu.
Przecieramy owoce przez sitko.
Doprawiamy szczyptą cynamonu (jeśli nie mieliśmy kawałka kory) i w razie potrzeby cukrem.
Zupę podajemy z ugotowanymi i okraszonymi cebulką lub skwarkami ziemniakami lub z dodatkiem na słodko – grillowaną gruszką czy też biszkoptami.