Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni.
Papryki dokładnie umyć. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić na ćwiartki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dorzucić ząbki czosnku (w łupinach). Całość skropić oliwą i wsadzić do rozgrzanego piekarnika na ok. 20 – 25 minut.
W międzyczasie w 350 ml wody, rozmieszać Zupę Ogonową. Gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż do zagotowania. Odstawić do przestudzenia.
Ogórki i cebulę obrać. Warzywa pokroić w kostkę.
Upieczoną paprykę obrać ze skórki.
W kielichu blendera umieścić pokroje ogórki i cebulę, dodać upieczoną paprykę oraz czosnek (powinien łatwo wyjść z łupiny). Całość zalać przygotowaną Zupą Ogonową Nasza Specjalność Winiary.
Gazpacho zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Pod koniec miksowania dolać wino, dodać kilka liści mięty i doprawić całość obficie solą oraz pieprzem.
Pieczywo pokroić na grzanki. Na patelni rozgrzać masło, zrumienić na nim grzanki.
Gazpacho podawać z chrupiącymi grzankami.