Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę siekamy, podduszamy na oliwie ze szczyptą chili i kurkumy. Dodajemy startą na tarce cukinię (można ją wcześniej obrać) i szpinak, dusimy. Pod koniec dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Ziemniaki kroimy w małą kostkę, zalewamy szklanką wody (0,25 l), gotujemy 10 minut.
Zawartość opakowania z zupą brokułową rozprowadzamy w szklance wody, dodajemy do garnka z ziemniakami, cały czas mieszając. Dodajemy podduszoną cukinię z cebulą. Gotujemy 5 minut.
Zestawiamy zupę z kuchenki, miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny.
Pestki dyni delikatnie rumienimy na suchej patelni.
Zupę podajemy z prażonymi pestkami dyni i kleksem śmietany. Dekorujemy ziołami.