Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidory pokrój w grubsze plastry i ułóż w naczyniu do zapiekania, polej oliwą z oliwek.
Cebulę pokrój w talarki i wymieszaj z pomidorami. Dodaj sól i pieprz, posyp cukrem i skrop oliwą. Umieść 2 gałązki rozmarynu na warzywach. Włóż do miski 1 kostkę bulionu warzywnego Winiary, wlej 500 ml wrzącej wody i pozwól kostce się rozpuścić.
Piecz w temperaturze 180-200 st. C, aż pomidory zaczną się lekko złocić i bulgotać, a cukier zacznie się rozpuszczać (ok. 20 minut).
Pokrojony czosnek dodaj do pomidorów, zapiecz jeszcze przez około 15 minut.
Po upieczeniu przełóż pomidory do garnka i zmiksuj razem blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Do zmiksowanych pomidorów dodaj przygotowany Bulion Warzywny Winiary, zagotuj zupę i dopraw solą oraz pieprzem.
Na patelni usmaż około 3 plastry sera halloumi z kroplą oliwy. Następnie pokrój je w kostkę i posyp nimi jeszcze gorącą zupę. Podawaj.