Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę posiekaj. I podsmaż na oleju. Pozostałe warzywa pokrój w kostkę (pomidory i ziemniaki wcześniej obierz ze skórki) i dodaj do zrumienionej cebuli.
Do podsmażonych warzyw dodaj ryż. Całość zalej wodą (nieco ponad poziom ryżu). Gotuj danie na wolnym ogniu przez ok. 10 minut.
Dodaj ZIARENKA SMAKU WINIARY, pieprz i posiekaną pietruszkę. Dokładnie wymieszaj. Po chwili wyłóż całość do naczynia do zapiekania. Na wierz połóż kawałki ryby.
Danie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220° C i piecz, aż ryba, ryż i ziemniaki będą gotowe.