Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gnocchi przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw. WSKAZÓWKA: możesz też zrobić je samodzielnie, z ziemniaków z wczorajszego obiadu. Będą do tego idealne!
Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
Mięsną kostkę WINIARY rozpuść w 200 ml wrzącej wody.
Przygotuj patelnię albo rondel, który będziesz mógł wstawić do piekarnika.
Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż przez 5 minut na małym ogniu cebulę, następnie dodaj czosnek.
Po około 1 minucie dodaj mięso i przyprawy. Podsmażaj, aż mięso zacznie się rumienić.
Następnie dodaj bulion z Kostki mięsnej WINIARY oraz pomidory. Wymieszaj wszystko. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Dodaj do mięsa gnocchi wymieszaj, posyp serem i zapiekaj przez około 10-15 minut w piekarniku.
Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.