Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki i pasternak gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki i pasternak przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, mąkę i wsypać barszcz czerwony Winiary i wyrabiać na gładką masę.
Ciasto rozwałkować na jednakowe wałeczki i pokroić na 1 cm kawałeczki. Każdą kluseczkę rozpłaszczyć widelcem.
Gnocchi gotować w osolonej wodzie około 4 minut.
Ugotowane gnocchi podawać na rukoli posypane pokruszoną bryndzą i z podsmażonym bekonem.