Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Olej rzepakowy odmierz do miski. Jeśli używasz olej kokosowy musisz go roztopić.
W misce z olejem rozgnieć banany. Dodaj jajka i mleko oraz cukier wanilinowy. Możesz bardzo krótko zmiksować ręcznym blenderem, ale to nie jest konieczne.
Do drugiej miski przesiej mąkę i wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cynamonem i szczyptą soli. Dokładnie wymieszaj.
Sypkie składniki dodaj do mokrych. Dobrze wymieszaj rózgą. Odstaw na 10 minut.
Ciasto nabieraj łyżką do zupy i równomiernie nakładaj na bardzo rozgrzaną gofrownicę. Piecz, aż gofry będą złote. Gofrownicę warto posmarować pędzelkiem odrobiną oleju po nagrzaniu.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!