Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masło rozpuść i ostudź.
W jednej misce wymieszaj rozpuszczone, wystudzone masło, roztrzepane jajka i mleko.
Do drugiej miski przesiej mąkę i wymieszaj z suchymi drożdżami oraz cukrem wanilinowym. Dokładnie wymieszaj.
Sypkie składniki dodaj do mokrych. Dobrze wymieszaj rózgą, a jeszcze lepiej ręcznym mikserem.
Miskę z ciastem przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę do podwojenia objętości ciasta.
Kiedy ciasto urośnie wsyp do niego gruby cukier i szybko przemieszaj.
Ciasto nabieraj dużą łyżką (do zupy lub trochę większą) lub gałkownicą do lodów i nakładaj na bardzo rozgrzaną gofrownicę. Piecz, aż gofry będą złote lub lekko brązowe.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!