Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Całe jajka wbić do miski. Dodać cukier wanilinowy, wsypać cukier kryształ. Wszystko razem zmiksować.
Następnie wlać olej, dodać mleko. Wsypać przesianą mąkę pszenną. Dodać proszek do pieczenia. Wsypać łyżeczkę mielonego cynamonu i zmiksować na małych obrotach miksera.
Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.
Upieczone wyłożyć na kratkę, lekko przestudzić.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki.
Wsypać do garnka, wlać odrobinę wody, gotować do miękkości.
Wsypać cukier wanilinowy i cukier kryształ.
Wymieszać i ostudzić.
Gofry podawać z prażonymi jabłkami.