Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masło roztopić i dodać do mleka i jajek. Wymieszać. Mąkę przesiać i dodać do proszku do pieczenia, cukru i soli. Połączyć masę mokrą i suchą. Wymieszać, aż będzie gładka.
Ciasto przelać do foremki silikonowej w kształcie gofrów. Piekarnik nagrzać do 220 stopni i piec około 10 minut. Po tym czasie wyjąć z pieca, wyłożyć gofry na papier do pieczenia i zapiekać jeszcze około 8 minut. W ten sposób zarumienią się i będą chrupiące.
Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu. Na każdy gofr nakładać dowolną ilość śmietany. Ozdobić owocami.