Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka dokładnie wymieszać z olejem, cukrem, cukrem waniliowym, jogurtem i mlekiem.
Do tego dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać tak, żeby nie było grudek.
Białka ubić na sztywną pianę.
Pianę z białek dodać do ciasta. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Porcję ciasta wylać na rozgrzaną płytę gofrownicy posmarowaną odrobiną oleju.
Zamknąć górną pokrywę (również lekko posmarowaną olejem). Gofry piec kilka minut, na rumiano.
Upieczone gofry lekko przestudzić na kratce wyłożonej ręcznikiem papierowym. Gofry podawać z ulubionymi dodatkami, np. z cukrem pudrem.