Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo smaczne, chrupiące gofry. Pięknie prezentują się podane bez dodatków, można również serwować je z cukrem pudrem, owocami, bitą śmietaną, sosami o owocami. Zobacz, jak przygotować chrupiące gofry z kakao z dodatkiem proszku do pieczenia. Gładkie ciasto sprawdzi się na każdą okazję.
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy do głębokiej miski, dodajemy mleko i żółtka jajek, ubijamy najlepiej ręcznym mikserem, następnie dodajemy płynny tłuszcz i nadal ubijamy.
Gładkie ciasto łączymy delikatnie z pianą ubitą z białek.
Gofrownicę nagrzewamy, delikatnie natłuszczamy przed smażeniem pierwszych gofrów i wlewając kolejno porcje ciasta, smażymy chrupiące gofry.
Po wyjęciu z gofrownicy ustawiamy je między rusztami kratki np. z mikrofali, aby odparowały i troszkę przestygły. Podajemy kto z czym lubi, ja podałam z jogurtem orzechowym i z cukrem pudrem.