Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchew, seler i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę bardzo drobno posiekaj. Całość przełóż do miski. Dodaj mielone mięso oraz jajko, bułkę tartą, kaszę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt luźna, dodaj odrobinę bułki tartej.
W garnku zagotuj wodę z bulionem Winiary. Dodaj listek laurowy oraz ziele angielskie. Do gotującego się płynu włóż delikatnie „gołąbki” i całość gotuj ok. 15 min. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj kolejne 10-15 min.
Sos zabiel kwaśną śmietaną oraz dopraw solą i pieprzem.