Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
FARSZ: cebule pokrojoną w kostkę smażymy na oliwie, dodajemy czosnek drobno pokrojony, paprykę drobno pokrojoną, pieczarki, grzyby, marchewkę startą, seler naciowy w drobną kostkę skrapiamy cytryną z i podlewamy rosołkiem albo mlekiem kokosowym i dusimy przez 15 min.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy.
Dodajemy do farszu pomidory pokrojone w kostkę serki 2 almette orzechowy i ogórkowy, zieleninę (szczypiorek, pietruszkę, koperek).
Wcześniej gotujemy woreczek ryżu i woreczek kaszy następnie główkę kapusty włoskiej wkładamy do gotującej wody posolonej i czekamy aż liście będą się uwalniać wtedy wyciągamy po liściu na blat.
Ugotowany przestudzony ryż i kaszę mieszamy z farszem, doprawiamy do smaku i na każdy liść nakładamy porcje farszu zwijamy bokami do środka i gołąbek gotowy.
Następnie wszystkie gołąbki wkładamy do żaroodpornego naczynia, na dno kładziemy liście kapusty, na to gołąbki, przykrywamy liśćmi kapusty.
Podlewamy rosołem lub mlekiem kokosowym i pieczemy godzinę na 200 st.