Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wegetariańskie, wyśmienite i pożywne gołąbki nadziewane kaszą jaglaną, z gotowanym buraczkiem i cebulą. Duszone w smakowitym Bulionie warzywnym WINIARY, idealne w pachnącym Sosie grzybowym WINIARY, choć można też podawać ze złocistą cebulką, podsmażoną na maśle - solo lub z dodatkiem pieczarek.
Z kapusty wytnij głąb, sparz we wrzątku, zdejmij liście i zbij tłuczkiem nerwy liściowe.
Kaszę ugotuj, ale nie rozgotuj.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
Buraczka ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.
Kaszę, buraczki i cebulę wymieszaj, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Porcje kaszy ułóż na liściach i zwijaj w gołąbki. Ułóż gołąbki ciasno w garnku.
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody i zalej gołąbki.
Duś na wolnym ogniu około 20-25 minut.
Podawaj z Sosem grzybowym lub cebulką usmażoną na maśle.