Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Liście kapusty sparz we wrzątku, aby lekko zmiękły, a następnie pozbądź się z nich twardych części.
Cebulę posiekaj w kostkę i obsmaż na oliwie.
Mielone mięso wymieszaj z obsmażoną i wystudzoną cebulą oraz 1 łyżką przyprawy Maggi.
Kaszę bulgur gotuj we wrzątku przez ok. 3 min, następnie odcedź i wystudź, dodaj do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Farsz wykładaj na liście w niewielkich porcjach, dokładnie zwijając gołąbki.
Pozostałe liście kapusty ułóż na dnie garnka, a na nich zawinięte gołąbki.
Całość zalej bulionem, dodaj kostkę WINIARY, przecier i koncentrat pomidorowy.
Dopraw przyprawą Maggi, tymiankiem, zielem angielskim, pieprzem w ziarnach oraz listkiem laurowym
Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez 30-45 min.