Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z liści odkrawamy białą, zgrubiałą część.
Mięso podsmażamy, ryż i kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
Kiedy mięsko, ryż i kasza wystygną, wszytko razem mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Na koniec mielimy surową cebule. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i maggi.
Zawijamy w liście (około 9-10 sztuk).
Na dno garnka wlewamy oliwę, układamy 3 liście, a następnie podlewamy wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy kolejne 20 minut.