Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W dużym garnku zagotuj wodę. Z kapusty wytnij głąb a główkę umieść w gorącej wodzie. Kapustę gotuj ok 10-15 minut. Po tym czasie wyciągnij ostrożnie główkę z garnka i odcedź. Kiedy lekko przestygnie obierz z liści.
Kaszę gryczaną umieść w garnku i zalej wodą. Gotuj ok 5 min – tak aby była al dente
W misce wymieszaj mięso wieprzowe. Dodaj dwie łyżki bulionu wołowego, kaszę gryczaną, oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Gotowy „farsz” zawijaj ściśle w liście kapusty.
Dno dużego garnka wyłóż pozostałymi kawałkami kapusty. Na nich ułóż przygotowane gołąbki – jeden przy drugim. 1 litr gorącej wody wymieszaj z 2 łyżkami bulionu i 3 łyżkami koncentratu pomidorowego. Płynem zalej gołąbki. Całość przykryj i gotuj ok 45 min pod przykryciem.