Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę sparzyć w dużej ilości osolonej wody i delikatnie zdjąć liść po liściu.
Ryż ugotować i lekko przestudzić do ryżu dodać mielone mięso i cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na margarynie.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przygotowany farsz kłaść na sparzonych liściach i zwijać małe gołąbki.
Przygotowane gołąbki ułożyć ciasno w garnku i zalać do 3/4 wysokości osoloną wodą do garnka dosypać kilka ziaren czarnego pieprzu i gotować pod przykryciem do miękkości kapusty o tej porze roku gołąbki gotują się bardzo szybko.
Ugotowane gołąbki podawać z dowolnym sosem, ale ja najbardziej lubię z pomidorowym.