Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wielbiciele ryb z pewnością nie przepuszczą okazji, by spróbować, jak smakują gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim. Delikatny farsz rybny przygotowujemy z mielonego fileta rybnego, z dodatkiem podsmażonej cebuli, jajek na twardo i świeżego szpinaku. A potem zawijamy w liście kapusty i dusimy w aromatycznym sosie z WINIARY Pomysł na... Gotowe gołąbki dekorujemy natką pietruszki i podajemy z ziemniakami puree, porcją ryżu lub kaszą jęczmienną.
Filety rybne zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
Jajka (2 sztuki) ugotuj na twardo.
Jaja drobno pokrój. Obierz cebulę, pokrój w bardzo drobną kostkę i usmaż ją na rozgrzanym oleju.
Szpinak umyj i drobno pokrój. Liście kapusty sparz.
Zmielone filety z ryby wymieszaj z surowym jajkiem oraz solą, białym pieprzem, pokrojonym szpinakiem, przesmażoną cebulą i pokrojonym jajkiem.
Tak przygotowany farsz rybny zawiń w sparzone liście zielonej kapusty i ściśle ułóż w rondelku.
Wodę (500 ml) wymieszaj z WINIARY Pomysł na..., a następnie wlej do gołąbków z farszem rybnym.
Duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut.
Tak przygotowane gołąbki wraz z sosem podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem lub kaszą jęczmienną.