Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy).
Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru. Mięso oddzielamy od skóry i kości.
Kroimy w drobniutkie kawałki.
Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika).
Zalewamy wywarem, zakręcamy.
Zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.
Odstawiamy do zastygnięcia. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)