Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
100 g tofu kroimy na plastry, połówkę ananasa oraz 1 paprykę kroimy na kawałki, cukinię - na plastry, z jednej cebulki odrywamy łuski. Na przemian na patyki do szaszłyków nakładamy tofu, ananasa, paprykę, cukinię, cebulę, klopsiki Garden Gourmet.
Szaszłyki smarujemy olejem, posypujemy przyprawą do grilla i wkładamy na ruszt.
Przed podaniem polewamy 2 łyżkami Dressingu Jogurtowego WINIARY.
Resztę klopsików grillujemy - wykorzystamy je do sałatki i bakłażana.
Bakłażany kroimy na pół (wzdłuż). Posypujemy solą i odstawiamy na 30 minut.
Po tym czasie sól zmywamy. Nacinamy w kratkę miąższ bakłażana, obficie smarujemy olejem i układamy na grillu. Pieczemy przez kilka lub kilkanaście minut.
W tym czasie kroimy w kostkę paprykę, cebulę, ogórka. Pomidorki kroimy na pół. Dodajemy posiekaną natkę, sól, pieprz, zioła.
Na zgrillowane bakłażany nakładamy 4 łyżki Dressingu WINIARY, potem pokrojone warzywa i część klopsików.
Na postrzępionej sałacie układamy zgrillowane plastry ananasa, resztę pokrojonego tofu, posiekaną cebulę, truskawki, oliwki, pozostałe klopsiki i gruszkę (wcześniej pokrojoną na ćwiartki i zgrillowaną). Posypuję pistacjami, polewam 3 łyżkami Dressingu WINIARY.