Rozpoczęcie sezonu grillowego to moment, w którym mamy szansę na odświeżenie klasycznych przepisów i zaskoczenie swoich gości. Jedną z popularniejszych potraw, które przygotowywane są właśnie na grillu jest biała kiełbasa w towarzystwie cebuli. Choć dla wielu z nas może być to jedno z najprostszych rozwiązań, to jednak warto się na nie skusić. Biała kiełbasa z grilla z cebulą jest wyjątkowo prosta i szybka w przygotowaniu. Co więcej, świetnie sprawdzi się ona dosłownie na każdą okazję. Takie danie może świetnie się sprawdzić zarówno jako lunch oraz jako późny podwieczorek. Dodatkowo możemy zaserwować je w formie przekąski do piwa i cieszyć się wyrazistym smakiem. Samo przygotowanie dania sprowadza się do nacięcia kiełbaski, a także pokrojenia cebuli w nieco większe krążki. Zajmie nam to nie więcej niż 10 minut, a nasi goście z pewnością na długo nie będą mogli zapomnieć wyjątkowego aromatu i posmaku!
Biała kiełbasa z grilla z cebulą - jak można ją doprawić?
Biała kiełbasa na grilla - przepis, to przede wszystkim prostota i szybkość wykonania. Zazwyczaj kiełbaski są już odpowiednio doprawione i mogą mieć lekko ostry posmak. Jeśli jednak chcemy nieco urozmaicić to danie, wówczas możemy zdecydować się na zamarynowanie kiełbasek np. w marynacie z piwa i musztardy. Świetnie sprawdzi się również natarcie kiełbasek ostrą papryką zmieszaną z miodem. Wszystko jednak zależy od tego, jaki efekt końcowy chcemy uzyskać. Warto jednak zauważyć, że biała kiełbasa z grilla z cebulą sama w sobie będzie wyrazista i smaczna. Jeśli więc nie mamy czasu lub ochoty na jej dodatkowe marynowanie, wówczas nie musimy się na to decydować!
Biała kiełbasa z grilla - z czym można ją podawać?
Biała kiełbasa z grilla to danie, które cieszy się wyjątkową popularnością. W tradycyjny sposób, jest ona serwowana z ketchupem, musztardą oraz kromką świeżego pieczywa. Jeśli jednak chcemy nieco wyjść poza utarte schematy, wówczas możemy zdecydować się na podanie jej w towarzystwie gotowanych lub pieczonych ziemniaków. Wówczas biała kiełbasa z grilla z dodatkiem cebuli świetnie sprawdzi się w roli głównego dania. Ciekawym rozwiązaniem może okazać się również danie z kiełbasą i jarmużem lub przygotowanie smakowitych hot-dogów, które zaskoczą zebranych na grillu gości. Pamiętajmy również, że nie musimy ograniczać się do ketchupu i musztardy! Możemy śmiało korzystać z innych sosów do potraw grillowych, które wpiszą się w nasze preferencje smakowe i urozmaicą naszą grillowaną, białą kiełbaskę!