Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagotuj 1 litr wody. Dodaj do niej bulion warzywny WINIARY, ziele angielskie, 2 arkusze nori i szczyptę soli.
Pokrój seler w plastry o grubości około 1 cm, a następnie przekrój je na pół.
Do bulionu morskiego dodaj pokrojone plastry selera i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 15 minut.
3 arkusze nori potnij na węższe paski i owiń każdy plasterek ugotowanego selera, delikatnie dociskając arkusze, tak aby się przykleiły do selera.
Wymieszaj w naczyniu po pół łyżeczki sproszkowanego pieprzu, papryki i bazylii. Każdą stronę plastrów seleryby oprusz mieszanką przypraw. Następnie delikatnie polej oliwą i grilluj przez 5 minut z każdej strony.
Przygotuj sos śmietanowo-koperkowy WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelej gotowy sos do sosjerek.
Selerybę podawaj z porwaną sałatą i sosem śmietanowo-koperkowym.