Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bataty należy bardzo dokładnie wyszorować szczoteczką i w całości(ze skórką) gotować przez 10 minut.
Podgotowane bataty przekrawamy na pół, dodajemy szczyptę soli i umieszczamy na grillu.Grillujemy do momentu aż będą miękkie.
Łososia posypujemy pieprzem cytrynowym i umieszczamy na grillu. Grillujemy po kilka minut z obu stron.
Gruszkę myjemy, przekrawamy na pół i grillujemy do momentu zarumienienia.
Na talerzu układamy rukolę, następnie połówkę batata, na to rozdrobnionego łososia oraz pokrojonego w drobną kostkę awokado. Grillowaną gruszkę posypujemy pokruszonym serem feta oraz orzechami włoskimi.
Całe danie posypujemy ziarenkami granatu , a bataty z łososiem polewamy sosem czosnkowym Winiary.