Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dzień wcześniej suchą ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie i zostawić na noc.
Następnego dnia odcedzić ciecierzycę, dodać do niej przyprawy i pokrojoną w kostkę zeszkloną na oleju cebulkę. Wszystko zblendować na jednolitą masę. Uformować 4 burgery, każdy z obu stron posmarować olejem.
Przygotowujemy sałatkę: marchewkę obieramy ze skórki i trzemy na tarce o grubych oczkach. Dorzucamy do niej pokrojoną w paski cebulę oraz pietruszkę.
Grilujemy burgery z obu stron. Gdy burgery będą gotowe przekrawamy na pół bułki i chwilę podpiekamy na grilu.
Składamy burgery: na bułkę wykładamy łyżkę sosu tatarskiego Winiary, następnie kładziemy burgera, rukolę, pół łyżeczki sosu tatarskiego, porcję marchewki i przykrywamy górą bułki. Smacznego!
Mieszamy składniki sosu (olej, miód, sok z cytryny, musztardę) i dodajemy go do marchewki, doprawiamy solą i pieprzem.