Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę wymieszaj z drożdżami i serem. Do mąki dolej letnie mleko, oliwę i wodę. Dodaj ulubione zioła. Wyrabiaj chwilę.
Ciasto uformuj w kulkę, przykryj ściereczką i zostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
Capri wymieszaj z fetą oraz posiekaną bazylią. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Podziel na 7 części i uformuj kule.
Wyrośnięte ciasto podziel na 7 części. Każdą część wałkuj i na środku rozwałkowanego ciasta dodaj kulę serową. Zwijaj na kształt sakiewek, spłaszcz i wałkuj.
Chlebki posmaruj oliwą z oliwek delikatnie. Grilluj po 4 minuty z każdej strony.
Chaczapuri podawaj z pomidorkami koktajlowymi, rukolą i sosem ziołowym Winiary.