Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso (dobrze schłodzone) wymieszać z żółtkami, zmiażdżonym czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Masę mięsną starannie wyrobić, jeśli jest zbyt rzadka dodać odrobinę bułki tartej.
Mięso nakładać na namoczone patyczki, wilgotnymi dłońmi formować cienkie pałeczki mięsne.
Wąskimi i bardzo cienkimi paseczkami boczku okręcić ukośnie mięso (nie musi być skręcone zbyt gęsto).
Gotowe mięsne pałeczki grillować z każdej strony na niezbyt rozgrzanym grillu lub patelni ok. 3-4 minuty.
Podawać z dodatkiem dowolnego sosu np. jogurtowo-czosnkowego ze świeżym ogórkiem, majonezowego z kaparami, pikantną salsą pomidorową oraz z sałatką ze świeżych ziemniaków.