Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sypkie składniki na podpłomyki wymieszać dokładnie, wlać oliwę i stopniowo ciepłą wodę. Wyrobić tak, by ciasto odchodziło od ręki. Odstawić na chwilę do podrośnięcia. Potem w ręku formować placki i grillować z dwóch stron.
Teraz pora na sałatkę: do miski dodać soczewicę, natkę pietruszki , zgrilowaną dymkę, pokruszony twaróg i uprzednio nasoloną i skropioną octem czerwoną kapustę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na podpłomyki, niczym na kanapkę wykładać porcję sałatki i obficie polać sosem curry WINIARY. TO BĘDZIE WSPANIAŁY GRILL!