Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso płuczemy, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i zmiażdżonym rozsmarowujemy po każdym płacie fileta. Na desce kładziemy plaster boczku, na nim kładziemy filet, na filecie znowu plaster boczku i wszystko razem zwijamy w roladkę. Tak przyrządzamy każdy filet.
Kładziemy na rozgrzany ruszt i grillujemy przez około 20 - 25 minut. W trakcie grillowania co jakiś odwracamy aby z każdej strony roladki były rumiane.
Serwujemy gorące prosto z grilla. Do roladek podajemy sos tatarski i kromkę pieczywa lub dowolną sałatkę.