Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z chleba odcinamy skórki i wałkiem spłaszczamy każdą kromkę.
Kromki chleba smarujemy miękkim olejem i posypujemy czosnkiem.
Połówkę papryki kroimy w podłużne paski, a cukinię kroimy w plasterki.
Cukinię dodatkowo posypujemy solą i nadmiar wody usuwamy. Wycieramy do sucha.
Na każdy kwadracik chleba nakładamy warzywa, ser i wegańską wędlinę. Zwijamy w ruloniki i wkładamy do lodówki na całą noc.
Następnego dnia grillujemy na grillu z każdej strony na chrupiąco.
Ogórki kroimy w podłużne plastry, dodajemy połówkę pokrojonej papryki, posiekany koperek, pieprz i mieszamy z Dressingiem WINIARY. Posypujemy czarnuszką.