Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki w całości w skórce umyć i gotować w osolonej wodzie ok 15 min., żeby były jeszcze nie do końca ugotowane. Odlać wodę.
Cebulę obrać i pokroić w pióra, marchewkę obrać i pokroić w słupki, takie grubsze. Z obu papryk wykroić gniazda nasienne i pokroić w kwadraty o boku ok. 1,5 cm, buraki obrać ze skóry i pokroić w cienkie plasterki, cukinię pokroić w kwadraciki.
Wszystkie warzywa wrzucić do jednej miski, wymieszać, dodać olej oraz sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodką i ostrą paprykę. Wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i grillować aż do miękkości, co jakiś czas mieszając.
Podawać z ketchupem WINIARY lub sosem czosnkowym.
Wymieszać 2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z 3 łyżkami śmietany 18%, szczyptą soli, pieprzu i niewielką ilością koperku.