Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rybę filetujemy i kroimy na 4 kawałki. Warzywa kroimy w plastry, jabłko także kroimy (razem ze skórką). Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, po czym oprószamy nimi i rybę, warzywa i jabłko.
Ruszt smarujemy olejem. Gdy będzie już gorący, układamy na nim wszystkie produkty, grillujemy z każdej strony po 4-5 min, zależy od grubości.
Na talerzu układamy kolejno plaster jabłka, pieczarki, paprykę, rybę, sos tatarski, cebulę i znów pieczarki. Podajemy od razu po przygotowaniu. Całość smakuje wybornie, a sos tatarski WINIARY świetnie się komponuje z tymi składnikami.