Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wspaniały pomysł na grillowanego kabaczka w aromatycznej marynacie z oliwy z oliwek, soli czosnkowej, ziół prowansalskich oraz aromatycznej przyprawy Ziarenka Smaku WINIARY. Smakowity kabaczek wspaniale sprawdzi się jako dodatek do chrupiącego pieczywa i grillowanego mięska. Koniecznie wypróbuj przepis na kabaczka w okresie sezonu na grilla.
Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Można wcześniej usunąć skórkę.
Oliwę dokładnie wymieszać z ziołami i przyprawami.
Marynatą pokryć plasterki kabaczka i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie kabaczka kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z obu stron.