Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz inspiracji na grilla? Dobrze trafiłaś! Mamy dla Ciebie coś wyjątkowego — Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem WINIARY! To idealna propozycja dla wszystkich, którym znudziły się tradycyjne kiełbasy z rusztu. Ten przepis ucieszy nie tylko tych, którzy szukają nowych sposobów na grilla, ale również tych, którzy szukają rozwiązań niewymagających dużej ilości czasu. Sprawdź nasz przepis!
Pomidory pokrój na grube plastry o ok 1-1,5 cm grubości. Posmaruj oliwą i grilluj kilka minut z obu stron.
Na patelni na oliwie podsmaż bułkę tartą. Posiekaj natkę pietruszki i bazylię. Zetrzyj skórkę z cytryny.
Wymieszaj podsmażoną bułkę z ziołami i skórkami z cytryny. Skrop sokiem z cytryny. Taką kruszonką posyp grillowane pomidory.
Serwuj z sosem WINIARY i grzankami.