Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Seler i marchewkę obierz, pokrój w kostkę.
Golonki oczyść, umyj i ugotuj w litrze wody z warzywami.
Gdy golonki będą miękkie, wrzuć kapustę pokrojoną na drobno, gotuj 15 minut.
Zupę grochową rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wlej do kapusty. Gotuj razem 5 minut.
Golonki przekrój, by otrzymać 4 części.
Zupę podaj z kawałkiem golonki, posyp majerankiem i pieprzem.