Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zawartość opakowania Zupy grochowej Winiary rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Odstaw.
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę.
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Boczek pokrój w niewielka kostkę.
Ziemniaki wrzuć do garnka z 1 litrem zimnej wody i zacznij gotować.
Następnie dodaj marchewkę i pietruszkę, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień.
Gotuj przez ok. 10 minut.
W międzyczasie na patelni na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek.
Dodaj pokrojony boczek i podsmaż, aż się przyrumieni i wytopi tłuszcz.
Zawartość patelni wrzuć do gotujących się warzyw.
Do garnka wlej także zupę grochową i gotuj ok. 5 minut.
Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.