Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę.
Włoszczyznę i pokrojone ziemniaki wkładamy do garnka i zalewamy 1 litrem zimnej wody. Gotujemy na średnim ogniu 10 – 15 minut (aż ziemniaki będą prawie miękkie )
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w drobną kostkę. Posypujemy przyprawami : curry, białym pieprzem i solą.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju roślinnego i smażymy pokrojone i doprawione kawałki kurczaka.
W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy grochówkę Winiary z 500 ml zimnej wody oraz 1 łyżeczką curry i dolewamy do gotującej się zupy ciągle mieszając.
Porcję ciepłej grochówki podajemy z usmażonymi kawałkami kurczaka i natką pietruszki.