Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Pietruszkę i ziemniaki obrać. Pietruszkę pokroić w cienkie plasterki, ziemniaki w drobną kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy z suszonych pomidorów. Zeszklić na niej cebulę i czosnek, a następnie dodać pokrojone pietruszkę i ziemniaki.
Całość delikatnie podsmażyć przez ok. 3 minuty, a następnie zalać ok. 0,7 litra wody i gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut.
W 700 ml zimniej wody rozmieszać dokładnie zawartość opakowania zupy grochowej Nasza Specjalność WINIARY i dolać do gotującej się zupy. Dodać ciecierzycę i zagotować.
Na zakończenie zupę doprawić do smaku majerankiem, pieprzem i solą. Zmiksować na gładki krem.
Bagietkę pokroić na grube kromki. Zrumienić na patelni z dodatkiem oliwy z suszonych pomidorów – na złoty kolor.
Zupę serwować z grzankami z dodatkiem suszonych pomidorów.