Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Groszek wyłuszczam ze strączków, kilka strączków zostawiam, resztę wyrzucam.
Cebulę kroję, podsmażam z pozostawionymi strączkami.
Gdy cebula zmięknie, podlewam bulionem, dodaję groszek i gotuję około 10 minut.
Wyciągam strączki.
Miksuję zupę tylko chwilę, do rozbicia części groszku.
Podaję na ciepło z jogurtem i listkami mięty. Zamiast mięty można dodać świeży tymianek.